Csaba testvér levele

“Képmutatók! Találóan jövendölt rólatok Izajás, amint írva van: Ez a nép ajkával tisztel engem, ám a szíve távol van tőlem. Hamisan tisztelnek,… ”
Mk 7,1-13
Uram, gondolatban én is mögéd térdelek, az Olajfák hegyén! Döbbenten hallgattam az imát, amit Szent Máté az evangéliumában megőrzött nekünk: „Halálosan szomorú a lelkem” – mondtad. – „Atyám, ha lehetséges, kerüljön el ez a kehely, de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogyan te!” Mt 26,38
Milyen jó lenne megtudni, hogy Te hogyan akartad e világot megváltani? Mi történhetett volna másképp, ha az emberekben kevesebb a gonoszság, a gyűlölet, a bűnre való hajlam van?! Soha nem fogjuk megtudni!? A megváltás a reális világunkban, – az egyetlenben, – a Golgotán keresztül vezet!
Nézem a híreket és nem értem, hogy honnan van ennyi elvakult rosszindulat az emberekben. Vagyonért, hatalomért, egyesek mindenre, bármire kaphatok?! Egyszerűen nem értem, honnan van a gonosznak ilyen ereje? Hogy képes népeket, bölcs emberek által vezetett országokat egymással szembe fordítva, gyilkos háborúra kényszeríteni!?
A történelmi Jézust nagypénteken keresztre feszítettük! A nagy kérdés, a Te misztikus testedet, az emberiséget is keresztre fogjuk feszíteni?
Arra kérlek, hogy ne Barabást, hanem Jézus Krisztust válasszátok!
Imádságos szeretettel,

Csaba t.      2024. február 6.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük