Csaba testvér heti gondolata

2024. jus 04. – Szombat 

Szentmise 11.00 ól Csíkszentsimonban
Szent szló Otthonban

csúbeszében zus így szólt öihez: „Ha világyűtiteket, tudjátok meg: engem előbb gyűlt. Ha világbóvolnátok, szeretne titeket világ, mint öit. De ti nem vagytok világból, mert kiválasztottalak titeket világból; ezért gyűbenneteket világ. Emlékezzetek vissza tanísomra: nem nagyobb szolga urál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az étanísomat megtartották, tiéteket is megtartják. Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki ldött engem.”  Jn 15,18-21

Őseink bajban, gondok zepette nem magukba roskadva keseregtek, hanem jó magasba ércesen szóló harangot szereltek, melynek messzehangzó hangja megriadt embereket összegyűjtötte, imára szótotta. 

jus elsején, munkáSzent zsef ünnepéa  rpát-medencei fafaragó mesterek Csíkszentsimonban összegyűltek, észószerint hatalmas ba gtáfejszéket! Egy ke haranglábat kezdtek faragni, munkával haladnak, ma 11.00 óegy szentmise áldozatban szeretnénk Isten áldárni munkájukra. Isten, ha segínkösd vasárnapjáfel is fogjuk szentelni,  a felállított haranglábot a benne imára 50 kilos ke haranggal.

Az idők jeleit tjuk, tudjuk, hogy nehéz idők nnek, a borúk mindig szegénységet, szenvedést hoznak. Szeretnénk mi magunk is felkészülni, de gyermekeinket is felkészíteni, a nehéz időkre. A ma embere nagyon megszokta a tet a nyelmet, mindenkivel szemben nagyon igényes, arrogáns, de a tfenntartó, kitartó, becsületes munkál sajnos elszokott. Istentől elfordulva, kapzsi mohóggal veszélybe sodródott a ti, fogyasztásra érsadalmunk. Civilizációnk zsákutcába vergődik, a civakodáson, veszekedésen l r gnek a fegyverek, a globális ellárendszerek, összeomolhatnak, szegénységet, szenvedést hozva mindanyiunkra.

Mi nem a tségbeesés lelkét kaptuk! Imádkozunk és dolgozunk, hogy ne a gondok, bajok győzzenek le bennünket, hanem mi gyözzük le azokat összefogással, éhittel, kitartó imádságos szeretettel. Ezért is, a rpát medencei fafaragókkal, ke harangot állítunk, dolgozunk, radunk, áldozatot hozunk, mert hisszük, hogy összefogással, imával, Istenbe vetett éhittel minden baj, nehézség ha nem is legyőzhető, de nnyebben átvészelhető!!
 
Szeretettel vunk, runk, gyertek imádkozzunk együtt e szép szombati napon 11.00 ól,
Csaba t.
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük