Cs. Szabó Béla: A hülyék már a spejzban vannak

Látlelet egy háborúról!

Teljesen természetes ha egy ország szuverenitását nemzetközi jogok garantálják és szavatolják, ehhez semmi kétség nem fér. A történetben természetesen Ukrajnáról próbálunk elmélkedni, hiszen a nemzetközi hírfolyamok tele vannak súlyosabbnál-súlyosabb katonai jelentésekkel és azzal, hogy Ukrajna a szuverenitásáért harcol! Nos nézzük meg, hogy hol és mikor érvényesült az az elv a világban, amikor a szuverenitás indok volt egy háborúra.

Nem akarok a mai nyugati politikusokkal rögtön szemétkedni, de talán lehetne mindjárt kezdeni a sort az afrikai országok összességén, vagy leruccanhatunk akár Ázsiában Hongkongba, ahol egy-két évtizede „érdemelték ki” az önálló szabad életet az angol fennhatóság alól.

Na ja, erre mondják cinikusan, amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis ökörnek! Vagy amit szabad az egyik nagyhatalomnak, azt nem szabad a másiknak!

Azonban jobb ha sorrendbe vesszük a történéseket, hogy vajon mi is történt a kezdet kezdetén Ukrajnában. Vagyis amilyen gyorsan kilódították a nyersanyagokra ácsingózó amerikai és nyugati „befektetőket” Oroszországból, olyan gyorsan rendezkedtek be Ukrajnában. A baj csak az, hogy a kiváló földön kívül nem sok minden van Ukrajnában, ami felizgatta volna a pénzembereket, így tehát nagy bevásárlásba fogtak és az ukrán termőföld több mint harmadát megvásárolták. Ez még az oroszokat sem izgatta fel túlzottan, azonban amikor egy olyan politikai kurzus került hatalomba, amely mindenáron a belső orosz nemzetiség, illetve más nemzetiségek nyílt üldözésébe fogtak, akkor már figyelmüket Ukrajnára vetítették. Hogy ez a belső feszültség szítása kitől ered, nos erre bizonyítékot nem biztos, de összefüggéseket mindenképpen találunk, amelyek a Biden kormányzat és köreire mutat.

Ez az összefüggés nyilvánosságra került és nem is olyan régen, amely ITT olvasható el! Tehát nem a marslakók, nem az Ufók, hanem az USA és annak is a hatalmi és pénzügyi körei állnak a feszültség szításában és fenntartásában. Ez az elszólás nem tett jót az amúgy is végletekig lejáratott amerikai külpolitikának, oly annyira, hogy ezért az elszóló hölgyet, szinte azonnali hatállyal kirúgták, egy nyugdíjazásnak álcázással, amelyről ITT olvashat. Tehát semmi másról nincs szó mint de-stabilizálni a fennálló orosz politikai kurzust, vagyis Putyint, hogy aztán helyettesíteni lehessen később egy kedvezőbb személlyel – akit talán le lehet kenyerezni meg lehet környékezni -, hogy be lehessen hatolni az orosz energetikai és nyersanyag piacra, ahol aztán jól be lehet majd vásárolni és a cégeken keresztül befolyást lehet gyakorolni a világgazdaságra a nyersanyagok árfolyamára és nem utolsósorban az orosz belpolitikára.

A terv jónak tűnt, hiszen még találtak is egy bugrist, egy nímandot, aki politikusnak képzeli magát és az orránál fogva lehet vezetni úgy, hogy emberek százezreit is hajlandó feláldozni a nyugat kiszolgálása érdekében. Ez a nímand nem más, mint Volodimir Zelenszkij, aki legalább ötszázezer ukrán ember haláláért felelős!

Persze ilyenkor a politikus azt mondja, amivel kezdtük, vagyis szuverenitás, a haza védelme, a területrabló agresszor és így tovább. A világ legnagyobb hatalma aki az egészet kirobbantotta szigorúan bólogat és a vazallusi körét mozgósítva támogatásra utasítja őket, így az Európai Uniót is.

De mielőtt tovább mennénk nézzük tovább a szuverenitás kérdését, mivel érdekes következtetésre lehet jutnunk általa.

 • Hol van a szuverenitás akkor, amikor franciák a volt gyarmataikat (most már szabadok, csak szerződést kellett kötniük a gyarmattartó állammal) évi több száz milliárd dollár fizetésére kötelezi.

 • Hol van a szuverenitás akkor, amikor az angolok a mai napig gyarmattartóként vannak jelen legalább 10 helyen (csak egy pár példa: Falkland sz; Gibraltár; Bermuda; Szent Ilona sz; és lehetne sorolni).

 • Hol van a szuverenitás akkor, amikor az USA stratégiai érdekekre hivatkozva lerohanhat bárkit, akit csak akar. (itt nem célszerű felsorolni az USA által okozott szuverenitás sértést, mert kifogyna a tinta a nyomtatóból!)

 • És nem utolsósorban hol volt a szuverenitás Versailles-ban a Trianon kastélyban, ahol a Magyar Királyság területének kétharmadát vették el és még a jogot is megvonták, hogy egy beszédben megvédje magát. A Magyar Királyság területéből még az az ország is kapott aki kirobbantotta az I. Világháborút, vagyis Ausztria!

Lehetne még sorolni az anomáliákat, de a fő ok a háborúra mégsem a fentiekben lakozik! Hanem a katonai (védelmi???) stratégiában, ha azt annak lehet nevezni. Vagyis az ukrajnai politikai kurzus erőteljesen elkezdte szorgalmazni a NATO tagságot és ez már alaposan kiverte a biztosítékot Moszkvában, legalább annyira, mint 1962-ben Washingtonban a Kubába telepíteni szándékozott atomtöltetű rakéták esetében.

Hogy mennyire biztonsági szükséglet a NATO számára Ukrajna tagsága, azt az alábbi képekkel próbáljuk illusztrálni!

         

Mint a képen jól látható, szabályszerűen körbe veszi Oroszországot a NATO támaszpontok hada. Anno Kubában csak egy támaszpontot akartak Hruscsovék felállítani, de attól is idegesek lettek Kennedyék.

Vajon miért gondolják azt Amerikaiak, hogy az oroszok nézni fogják, amint telerakják a határaikat támaszponttal, amely már Moszkvától 500 km-re van és a reakció idő mérhetetlenül lecsökken egy rakéta elindítása esetén! Megjegyzem ugyan ez volt az indok a kubai válság idején az amerikaiak részéről, amikor blokádot állítottak Kuba köré.

Ez a NATO kérdés pedig már egy olyan ok, amely feloldhatatlan a két világhatalom, nélkül!

És emiatt van egy rossz hírem a kedves olvasónak, márpedig az, hogy a háború mindaddig tartani fog, amíg az két hatalom le nem ül tárgyalni, vagy Ukrajna összeomlik!

Sajnos nem lehet köztes megoldás, mert az oroszoknak elegük lett a NATO (amely védelmi szövetségnek mondja magát) folyamatos oroszok irányába való terjeszkedésével.

A háborúban az atommal való fenyegetőzést, hogy melyik fél gondolja komolyan?

Az az érzésem, hogy nyugat pontosan tudja, hogy egy atomháború mivel jár. Az USA sokat invesztált Ukrajnába és most próbálja menteni a menthetőt, vagyis amíg reális esély van, hogy visszaszerezzék a földjeiket, addig beáldozzák a korszerűtlen, amúgy is beolvasztásra váró haditechnikájukat, hiszen nem amerikai vér folyik a frontokon. Az oroszoknak nincs sok lehetőségük a falig hátráltak megalázták azzal, hogy felrobbantották az Északi áramlat gázvezetéket, amely orosz tulajdon.

A nyugati és az amerikai politika nagyon rossz irányba változott az elmúlt 30 évben azzal, hogy azt hiszik és elhiszik, hogy ők nyerték meg a hidegháborút, pedig nem: azt a Szovjetunió veszítette el! A Szovjetunió pedig már nincs is, csak Orosz Föderáció, ami egy teljesen más rendszerű ország.  A nyugat és Amerika ezért öntelt, nagyképű és cinikus lett! Elég ha a budapesti amerikai nagykövet ténykedésére, vagy az Európai Unió lezüllésére gondolunk.

Nem lehet mással zárni gondolatmenetünket csak azzal, hogy: – Uram csak a hülyéktől ments meg minket!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Cs. Szabó Béla: A hülyék már a spejzban vannak bejegyzéshez

 1. Sipos Béla mondta:

  Közgazdász vagyok és nem katonai szakértő. Több hírforrás is megerősítette, hogy az orosz-ukrán háború kitörése után, békét lehetett volna kötni, ha nyugat elfogadja Oroszország biztonsági igényeit. Egyet idézek, senki nem tagadta ismereteim szerint.
  https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/05/miattuk-nincs-beke-ukrajnaban-video
  A Magyar Nemzet (2024. 05. 04.) fenti cikkében felidézte:
  A háború kitörése után nem sokkal az ukránok és az oroszok több körben is tárgyaltak Törökországban. A német lap által megszerzett dokumentumok szerint ezek az egyeztetések 2022 tavaszán sikerre vezethettek volna. Ukrajna és Oroszország nagyrészt megegyeztek a feltételekben a harcok befejezéséhez.
  Déri Stefi a videójában felteszi a kérdést, hogy vajon mi történhetett, hogy mégsem sikerült végül megegyezniük a feleknek. Szerinte erre válasz lehet, hogy Joe Biden 2022. március 29-én körbe telefonálta Európa háborúpárti vezetőit. Köztük volt Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár, Mario Draghi akkori olasz miniszterelnök és Boris Johnson brit miniszterelnök. A hívás legfontosabb témája az volt, hogy továbbra is ellássák Ukrajnát biztonsági támogatással. Ezután felgyorsultak az események. 2022. április 6-án Johnson Kijevbe érkezett, s két üzenetet vitt magával, amiről Ukrajna isztambuli főtárgyalója azt mondta, hogy ezek a következők voltak, az egyik, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnös, nyomást kell gyakorolni rá, nem pedig tárgyalni vele, a másik, hogy ha Kijev alá is ír valamilyen garanciális megállapodást Moszkvával, a NATO-hatalmak ezt nem teszik meg.
  Ez nem történt meg. Mindegyik magyar katonai szakértő szerint az ukránok nem tudják kiűzni az oroszokat. Béke csak akkor lehet, ha az oroszok által elfoglalt területekről az ukránok lemondanak. Jelenleg mit látunk, erőszakos eszközökkel megy a toborzás, érdekes erről az ATV sohasem, az M1 rendszeresen beszámol. Minden este nézzük egymás után a két TV-t feleségemmel. A nyugati országoktól azt kérik az ukránok, hogy toloncolják haza a férfiakat, ami a biztos halálukat jelenti. Naponta ahogy nézem a híreket 10 ezer ukrán menekül Magyarországra. Az ukrán népesség fogy, ez demográfiai katasztrófához fog vezetni. Minden nap pusztul az infrastruktúra, halnak meg és megsérülnek az emberek. A vége úgy is békekötés lesz, mert elfogynak az ukrán katonák. Putyin agresszor ez világos, de Cs. Szabó Béla cikkében leírta, mi vezetett ide. Látjuk, hogyan bántak az ukránok a magyarokkal.

 2. Barna Beatrix mondta:

  A két térkép szemléletesen támasztja alá a tényeket.
  Felelőtlen magatartás a háborút szítani, csak a mielőbbi béketárgyalások hozhatnak eredményt! Az eddigi emberi veszteségeket, a rombolást már késő meg nem történtté tenni! A józan, megfontolt döntéssel kell akarni a békét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük