Gazdag László: A GALL KISKAKAS GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA

Kukorékol a gall kiskakas, de akkora hangerővel, hogy talán még az orosz medve is ébredezik téli álmából, és kérdezi morogva: -Mire ez a nagy lárma már megint?
Macron (én inkább Micronnak hívom) XXI. századi Napóleonnak képzeli magát. Nos, a pszichiátriai viccek standard típusa ez.
Franciaország 1960-ban robbantott először atombombát akkori gyarmatán, az algériai Szaharában. 1962-ben az eviani egyezményben Charles de Gaulle elnök elismerte az arab ország függetlenségét, és át kellett helyezni az atomkísérletek helyszínét a Csendes-óceánra, a Mururoa korallzátonyra. Franciaország 55 megatonna TNT-nek megfelelő atomütőerőt épített ki évtizedek alatt, majd befejezte ez irányú fejlesztését, belátva, hogy a két nagy, az USA és a Szovjetunió mellett az ő „elrettentő” erejük nem oszt, nem szoroz a világméretűhadászati stratégiában.

Oroszország termonukleáris kapacítása ma a legnagyobb a világon: kb. 13 000 megatonna. Vessük ezt össze a kukorékoló gall kakas 55 megatonnájával, ami mindössze 1/237-ed része annak. Oroszországnak ma 2600 rövid-és középhatósugarú atomrakétája van, míg az Egyesült Államoknak csak 400 darab.
Nagy Britannia 1954-ben robbantott először atombombát, majd 1957-ben már hidrogénbombát. Csakhogy a “brit oroszlán” is érzékelve a valós erőviszonyokat, nagyon hamar feladta termonukleáris ambícióit: ma mindössze egy megatonna kapacítással rendelkezik. És itt jön megint egy elképesztő bohózat! Emlékszünk még Lizz Trussra, a 2022. IX. 6. – 2022. X. 25. között, mindössze 44 napig regnáló brit miniszterelnök asszonyra? Ez a kis gágogó liba azzal hencegett, hogy ő a brit atomütőerő gombján tartja a kezét, és ha szükségesnek tartja, meg is nyomja azt a gombot.
Ismerjük a kis mesét a kiskakas gyémánt félkrajcárjáról, amit elvesz tőle erővel a török szultán. A kiskakas úgy áll bosszút, hogy a begyébe fölszív egy egész méhecske rajt, és azt engedi rá a csúnya szultánra.

Van itt valami általános jellemző vonás, már ami a Nyugat mai vezető politikai garnitúrájára illik: az elképesztő műveletlenség, tudatlanság, tájékozatlanság! Eltűntek, kihaltak a nagyműveltségű, széles látókörű államférfiak és államasszonyok, jött egy alkalmatlan, fölkészületlen új nemzedék. Annalena Baerbock, német külügyminiszter asszony 360 fokos fordulatról beszél, Micron és Liz Truss nincs tisztában a világ stratégiai erőviszonyaival, Barack Obama elnök azzal dicsekedett, hogy az ő apja részt vett Auschwitz felszabadításában. Fogalmuk sincs a nyugati politikusoknak Oroszország és Ukrajna történelméről, benne a Krím félsziget históriájáról.
De tovább megyek: a nyugati világot ma komplett idióták, elmebetegek vezetik, és félő, hogy az atomháború felé. Maga a nyugati civilizáció eleve a totális szellemi, erkölcsi-anyagi hanyatlás jeleit mutatja, szinte kiültek rá a hullafoltok. Mintha ismétlődnének Róma végnapjai. Ahogy a nyugati vezető elit a saját társadalmára szabadította az illegális migránsok, és főként az integrálhatatlan muzulmánok millióit. Ez a társadalom eljutott a híres közmondásig: már azt se tudja magáról, hogy fiú-e vagy lány.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Barna Beatrix mondta:

    Ez a 360 fokos fordulat-előrejelzés, több mint gyanús!
    Ez a mozgástér a valódi változások nem túl hatékony módja,- valljuk be!
    A termonukleális erőviszonyok aránytalanságát több megfontolással kéne kezelni, nem elég kukorékolni.
    Tetszett a cikk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük