Gazdag László: Az elmebaj eszkalációja

Gazdag László ny. egyetemi docens

AZ ELMEBAJ ESZKALÁCIÓJA

(Szalonképtelen fejtegetés)

Az alcím arra utal, hogy olyan kifejezéseket használok cikkemben, amelyek nem megszokottak a laza publicisztikában sem. De a helyzet már olyanná fejlődött, ami kikényszeríti részemről ezt a választ a világpolitika abszurd fejleményeire. Na, nem kell félni, nem lesznek nyomdafestéket nem tűrő kifejezések, csupán kissé erős, ám teljességgel jogos jelzők. Meddig lehet még fokozni az elmebajt, ami az egész mai nyugati civilizációt jellemzi? Hova vezet mindez: atomháborúhoz? Ki fogja le az őrültek kezét?

Jens Stoltenberg nyilatkozata
A NATO szeptemberben leköszönő főtitkára kijelentette: “Ukrajnát addig fogjuk támogatni, amíg győzelmet nem arat, és vissza nem szerzi elrabolt területeit!” A NATO-t ma egy közveszélyes őrült vezeti! Ezt nem lehet másként értékelni! De nincs egyedül ezzel a nyugati világban! Én ma csupa imbecillis elmebetegeket látok azon a térfélen: egy katasztrofális politikai és szellemi nemzedéket, amely a megsemmisülés szélére sodorja az emberi civilizációt. Mert erről van szó: nem értik a vezető nyugati politikusok, hogy az emberiség létével, vagy nem létével játszanak! És ez teljesen független kérdés ma attól, hogy ki, vagy kik vezetik Oroszországot, hogy az orosz-ukrán háborúban kinek van igaza, ki az agresszor, ki ütött vissza először?

Először is vegyük már végre tudomásul, hogy Oroszország a két nukleáris szuperhatalom egyike, vagyis olyan nagyhatalom, amely képes elpusztítani egymaga is az egész emberi civilizációt! A hidegháború 45 éve alatt, 1945-1990 között, soha nem voltunk olyan közel a termonukleáris háborúhoz mint ma! Beleértve a kubai rakétaválságot is 1962 októberében. Az ugyanis két vásott kölyök ártatlan hőscicnérkedése volt ehhez a mostani kollektív elmebajhoz képest, amit most látunk!
Nem értik a nyugati világ vezetői, hogy egy nukleáris szuperhatalmat nem lehet legyőzni katonailag! Legalábbis akkor, ha a saját létét érzi veszélyben. Mert persze, az Egyesült Államok is vereséget szenvedett Vietnamban és Afganisztánban, mint ahogy ez utóbbi országban a Szovjetunió is. De ez a vereség a perifériákon történt, és nem fenyegette létében egyik szuperhatalmat sem. Most viszont a barlangjába szorított, megsebzett orosz medve már a fennmaradásáért küzd, és ha tovább szorongatják, akkor magával ránthatja az egész világot. Az pedig már tényleg tiszta elmebaj, hogy vannak, akik Oroszország széteséséről, feldarabolásáról vízionálnak! Vlagyimir Putyin már utalt erre! Nem kellene végre Oroszországot komolyan venni, amíg nem késő?
Ha Jens Stoltenberg őrült víziója csak közeledne a megvalósuláshoz, csak fölsejlene parányi esélye az orosz vereségnek, Oroszország azonnal olyat lépne, amely megrengetné a világot: bevetné a taktikai nukleáris fegyvert! Azt hittük, hogy Hirosima és Nagaszaki után ilyen tragédia soha többé nem következhet már be, az atomfegyvert soha senki nem vetheti be többé! És most szinte rohanunk ebbe az irányba! Én ezt már elkerülhetetlennek tartom, csak idő kérdése…

A középszer veszélyei
A középszer lényege, hogy nem képes különbséget tenni a lényeges és lényegtelen dolgok között. Mi a tét ebben a konfliktusban: Ukrajna sorsa, függetlensége, területi épsége, vagy az emberi civilizáció megsemmisülése? És most tekintsünk is el attól a teljesen hazug, hamis, álságos narratívától, hogy itt tényleg Ukrajna szabadsága, területi épsége lenne a kérdés! Ukrajna mai vezetői tényleg a szabadságot, a demokráciát védik? Ez tényleg egy szabad, demokratikus ország ma? De ha ez igaz is lenne, akkor is fölteszem a kérdést: az emberiség léte, vagy nem léte nem milliószor, vagy inkább végtelenszer fontosabb szempont ennél?
Ma a nyugati világot irányító politikai elitet a legnagyobb jóindulattal is csupán középszerűnek lehet nevezni. De úgy látom, hogy már ennél is rosszabb a helyzet: a nyugati civilizációt ma komplett őrültek, gyengeelméjű idióták vezetik! Hova? Félő, hogy a pusztulásba! Nem tudok finomabban, cizelláltabban fogalmazni!

A másik nukleáris szuperhatalom, az Amerikai Egyesült Államok élén ma egy teljességgel alkalmatlan, hiteltelen szenilis vénember áll. Akinek a léha, drogos aranyifjú csemetéje történetesen a legnagyobb ukrán olajipari vállalat igazgató tanácsába lett beválasztva. Amikor az ukrán főügyész vizsgálatot akart indítani ennek a vállalatnak a zűrös ügyei feltárására, Barack Obama elnök, Joe Biden főnöke, odaszólt Petro Porosenko ukrán elnöknek, aki azonnal leváltotta ezt a főügyészt. Persze Porosenkot ez sem mentette meg a leváltástól, előhúzták a cilinderből Zelenszkijt, ezt a közönséges bohócot, ezt a ripacsot, ezt a pojácát, aki készséggel kiszolgálta, és kiszolgálja ma is az amerikai érdekeket. És miközben már az Európai Unió a tizedik oroszellenes szankciónál tart, aközben Zelenszkij itáliai luxusingatlanát most éppen orosz oligarchák bérlik. Avagy meddig fokozható még a bohózat? Hogy közben Zelenszkij országa romhalmazzá válik, hogy népe iszonyú szenvedéseken megy keresztül? Kit érdekel! Amerika harcol az utolsó ukránig!

Önpusztító nemzedék
A nyugati civilizáció önpusztítása kezdődött azzal, hogy Oroszországnak a nyugati demokratikus rendszerbe való integrálása helyett bekövetkezett a kontinensnyi birodaloma bekerítése, a ki-és beszorítása, és ezáltal Kína, Irán, Észka-Korea, stb. karjaiba kergetése. Pont az ellenkezője lett volna a Nyugat érdeke!
Folytatódott, fokozódott Európában a kollektív elmebaj Merkel mutti végtelen ostobaságával, felelőtlenségével: beinvitálni a kezelhetetlen, agresszív muzulmánok milliós tömegeit Afrikából, Ázsiából Európába, az NGO-szervezetek elmebeteg “aktivistáinak”, “jogvédőinek” tevőleges asszisztálásával. Európa ezzel is a saját sírját ássa!
Majd következett az LMBTQ téboly, aztán az Antifa-és BLM őrület. Hogy a végén, mint hab a tortán, belerángassák Oroszországot ebbe a szörnyű háborúba. Mert ez egy kiprovokált háború, most nem részletezem itt az előzményeket, ezek jól ismertek. És ezzel Európa, sőt, az egész világ a nukleáris háború szélére sodródott.
Semmi kétség nincs: amikor a korszerű nyugati tankok beérkeznek Ukrajnába, azokat az oroszok nem fogják ölbe tett kézzel a front közelébe engedni, megsemmisítik mindet egyetlen nukleáris csapással! Mert nem lesz más választásuk! És ez független dolog Vlagyimir Putyin személyiségétől rendszerétől! Annyiban talán nem, hogy egy olyan pszichopata diktátor, mint Putyin könnyebben meghozza majd a ma még sokak által elképzelhetetlennek gondolt döntést! Mit fog erre válaszul lépni a Nyugat? Ettől függ Európa, sőt, az emberi civilizáció sorsa!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Ráduly Zoltán mondta:

    Gratulálok a most közölt írásához. A legnagyobb baj, hogy a háború befejezése és az atomháború veszélyének megszüntetése érdekében keveset tehetünk. Tudom, a Pápa és Magyarország jelenlegi kormánya békepárti, ez nagyon kevés, még akkor is ha tudjuk, hogy a nyugati világ józanul gondolkodó emberei is békepártiak. Azt gondolom a háború fő nyertese a fegyvergyártó ipar, mert el kell használni a felhalmozott és elavult fegyvereket, ki kell próbálni és reklámozni a fegyverek újabb generációját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük