Videók a rendszerváltásról

1990. A rendszerváltás, amely Trianon után talán a második legnagyobb vagyonvesztése volt a magyar államiságnak. Már sok mindent tudunk a történésekről, de még nem mindent. A rendszerváltás politikai szereplői közül rengetegen eltávoztak az élők sorából (Antall József, Csurka István, Horváth Balázs, Horn Gyula stb.) és igazából nem sok információ maradt utánuk.
Többek között azért is tartottuk fontosnak társaimmal, hogy a ma még élők közül próbáljunk megszólítani mindenkit akit lehet, és aki vállalja! A beszélgetésekben 30 év után megkíséreljük feltárni a politikai konfliktusok és események okát -és talán- a lényegét is. A beszélgetések reményeink szerint közelebb visznek annak megértéséhez, hogy miért az, és miért úgy történtek az események, ahogy történtek, mik voltak az eseményeket-történéseket befolyásoló, alakító személyek motivációi, esetleges kényszerpályái. Ma már történelemnek számító kalandos időutazásra hívjuk nézőinket a RENDSZERVÁLTÁS ! sorozatunkkal. A sorozat nyitott, most nem meghatározható (reményeink szerint jelentősen növekvő) a riportok száma, hisz igyekszünk minél több, a rendszerváltást valamilyen szinten befolyásoló, akkor döntéshozó helyzetben lévő politikust, szakértőt megszólaltatni.

Kérjük, tartsanak velünk, és véleményüket osszák meg velünk a film alatti kommentjeikben a YouTube csatornánkon.

A filmek további megosztásait az Önök által elérhető közösségi médiák felületein hálásan megköszönjük.

(A legújabb film van legfelül, lefelé az egyre korábbiak vannak.)

 

 

 

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Barna Beatrix mondta:

    Ebben a sorozatban az az érdekes, hogy minden előadó más szemszögből nézi, vizsgálja a témát.
    Dr. Bogár László nagy tárgyi tudásával folyamatokat vizsgál és összefüggéseket keres. Ebben a horizontális
    szemléletben aktuál-politikai történéseket is érthetőbbé tett. Az előadónak pontos elképzelése volt, – mondandóját illetően –
    ez érezhető volt, – gondolom – ezért is levegőben maradt, megválaszolatlanul egy – két feltett kérdés. A Deák Ferenccel kapcsolatos fejtegetése nagyon tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük