Cs. Szabó Béla: 2024 és Európa

Az európai unióban megmondták, hogy itt Európában minden rendben van!
Csak még Magyarországot kell nem kicsit gatyába rázni, mert nem tudja, hogy hol lakik az Úristen. Ezek a piszkos antidemokratikus magyarok nem akarják, hogy hetente egy két gyilkosság legyen a hazájukban, vagy késelések és lövöldözések, és nem akarják a ferde-hajlamot oktatni az iskolákban.
Különben minden rendben van, a gazdaság hasít mint a zsír!
Mindenki elégedett, a parasztemberek jól vannak és pusziltatják Ursulát egy „szenes lapáttal”, a szállítmányozók is repdesnek az örömtől, hogy a nem honos országban adózók elhappolják előlük a fuvart szinte minden országban, mivel olcsóbban tudják azt vállalni. A gazdaság olyan jól prosperál, hogy már kínai autókat is lehet háromnegyed áron vásárolni.

De félre a morbid humorral!
Ami Európában történik az megdöbbentő, siralmas és katasztrofális, vagy legalábbis oda fog vezetni. Németország, amely valamikor egy normális józan gondolkodású ország volt, mostanra a gazdasági tönk szélére került, úgy gazdaságilag, mint társadalmilag. Mert ki gondolta volna, hogy egy ilyen impotens bandát választ meg magának vezetőül?
Már a harmadik nehézipari „kohászati” egységet zárják be, közel egységenként 15 ezer fő elbocsájtása mellett. Az energia árak két-háromszorosa a háború előttinek, ami irtózatos drágulást hozott, miközben a jövedelmek – a legjobb esetben is – stagnálnak.

Európa a nemzetközi gazdasági versenyben lemaradt, hiszen a háborúban álló Oroszország Európában átvette a vezető helyet. Az az Oroszország, amely naponta milliókat költ dollárban naponta a háborúra.
Eközben az európai idióta elit azon rugózik, hogy megtáncoltassa a jobboldali kormányokat és bosszút álljon minden olyan ellentét miatt, amelyről azt gondolja, hogy káros a hazájának!
Ez már az őrület határa. Az Ukrán–orosz háborúban elesettek száma összesítve lehet vagy 6-7 százezer fő, de – mint héják – még több és több vért kívánnak az EU parlamenti patkóban.
Olyan hamis állításokkal próbálják rávenni a közvéleményt a háború folytatására, mint amit Zelenszkij naponta hirdet, hogyha legyőzik Ukrajnát, akkor az oroszok nem állnak meg, hanem folytatják a háborút Európa felé. Ezt a baromságot Európában senki nem eszi meg, de a politikai „elit(?)” úgy tesz mintha elhinné, mert ez az utasítás Amerikából.
Az USA-ból viszont azért követelik meg ezt, mert a befektetéseik elvesznek, ha nem tudják fenntartani ezt a bábkormányt, amelyet Zelenszkij fémjelez. Az EU vezetőit az sem érdekli, ha az EU-s gazdaság letérdel és 15-20 évre visszaveti azt a nemzetközi színtéren.

Tudni kell azt, hogy az oroszok már nem a Szovjetunió. Nagyon erősen próbált betagozódni az európai viszonyok közé, még a NATO-ba való felvételét is kérte, hogy megmutassa, hogy nincs semmilyen hátsó politikai szándéka a világban, de még Európában sem.
Az elutasítás rövid volt és határozott. Ez végül is úgy gondolom, hogy bizonyos-fokú józanságra intette az orosz külpolitikát, mikor is elkezdődtek az orosz határok mentén az amerikai támaszpontok felszaporodni. Itt már a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy az amerikaiak nem agresszív külpolitikai helyezkedést művelnek Európában. Nem kell lángésznek lennie annak, csak rá kell néznie a térképre, hogy lássa az ember, hogy innen már nincs tovább. Innen már, ha kell (nagyon rossz ezt leírni!) akkor akár atomháborút is felvállalnak az oroszok.
Gondoljunk a kubai válságra! Ez az európai „Kuba”!!

A másik nagyon nagy baromság, (amelyet komoly politikai elemzők is nyilatkoztak) az az, hogy ki akarják véreztetni az orosz gazdaságot és fel akarják borítani az orosz belpolitikai egyensúlyt.
Nos ez azért nevetséges „Ursulával együtt”, mert egyrészt nem ismerik az orosz mentalitást másrészt, olyan primitívnek állítják be az orosz tudományt mintha az nem lenne képes fejlődésre és ha kell, akkor ne tudna előállítani valamit amire nagy szükségük lenne.
1982-ben (mérnökként keresve a kenyeret!) dolgoztam akkor még „szovjet” processzorokkal. Azt állítani, hogy az elmúlt 40 évben nem fejlődtek semmit, az olyan nagy primitivizmusról tesz bizonyságot, hogy azt már leírni sem lehet.
A mentalitásukról csak annyit, hogy elég a történelemben a második világháború történéseit végiglapozni a „szovjetek” fejezeténél!
Félreértés ne legyen a szovjet hódító külpolitikát utáltam és megvetettem én is és honfitársaim is, mint ahogy ezt a történelem bizonyította, de nem csak a szovjet, hanem más befolyást-szerző külpolitikát sem fogadok/fogadunk el, jöjjön az bármely irányból!

A szűken vett közép-európai helyzet változatlan, hiszen a románok a tőlük történelmileg megszokott módon derékig vannak az éppen aktuális nagyhatalom seggében, míg a többiek küzdenek a rájuk zúdított energiaárakkal.
Apropó Románia, nemrégiben Novák Katalin elnök asszony és több más államelnök látogatást tett Bukarestben egy megbeszélésre. Az ottani fogadás nagyon érdekesre sikeredett, hiszen egy takarítónő (vagy valami hasonló?) fogadta a lépcsőnél az államfőket, azt azonban még egy szász paraszt is tudhatná, hogy a külpolitikai protokoll az azt követelné meg, hogy hasonló beosztású személynek szokás fogadni egy ország államfőjét!
Vigyázó szemünket Lengyelországra kell vetnünk, hiszen az új kormány Gyurcsányt és Göncz Árpádot megszégyenítő módon relativizálja az írott alkotmányt. Az EP szerint teljesen demokratikusan rendőrökkel foglaltatták el a lengyel TV-t, tartóztattak le képviselőket és a köztársasági elnök tudta nélkül mentettek fel egy ügyészt!
A szélső-liberális folyamatok, – ismerve a lengyelek történelmi mentalitását – súlyos belpolitikai válságot is okozhat. Az EU az eddigi legnagyobb válsága felé tart, amely tovább bonyolítja a szövetség sorsát.

Egy szó mint száz, Európa az öreg hölgy veszélyben van és immáron végveszélyben. Azért, mert egy hagyományos háború után, ha nem is könnyű, de megoldható az újjáépítés. Azonban egy modernkori háború az végzetes, de mindnyájunkra.
A gazdasági és a társadalmi bajok dandárja csak most kezdődik Európa számára.
Nekünk itt Közép-Európában azt a kérdést kell felvetnünk, ami a magyar szólásban is sokszor szerepel, – hogyha a szomszéd beleugrik a kútba, akkor őt nekünk is követni kell?
A franciák egyszer a NATO-val történt vitájuknál egy időre felfüggesztették a NATO tagságukat.
Érdemes ezen elgondolkodni az EU-val kapcsolatban is legalábbis addig, amíg ez a ultra szélsőbaloldali liberális terror fenn áll!

Biden, akinek a felelőssége óriási ebben a háborús kérdésben, valamint Európa elvéreztetésében, neki már a politikai éleslátása finoman fogalmazva is erősen megkopott. Az, hogy az energia kérdésében az USA a kedvezményezett az a napnál is világosabb, de Amerika ma komoly gondokkal küzd és mint olyan nem válogat az eszközökben és módozatokban, amely károkat okoz másoknak, de nem veszi figyelemebe azt, hogy milyen visszahatások fognak ezekből következni az USA számára!

2024.01.19.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Barna Beatrix mondta:

    Világos! De polarizált világunkban “ellenségkép” nélkül nem lehet gondolkodni, ez az alapja, meg a mögöttes érdekek. A tisztánlátás önmagában sajnos kevés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük