Lavrov: Előbb olvassák el az ukrán törvényeket, mielőtt azt állítják, hogy Kijev védi a demokráciát

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt tanácsolta a nyugati politikusoknak, hogy olvassák el az Ukrajnában elfogadott törvényeket, mielőtt azt mondanák, hogy Kijev “védi a demokráciát”.
Amikor [Olaf] Scholz [német kancellár], [Annalena] Baerbock [német külügyminiszter], Ursula] von der Leyen [az Európai Bizottság elnöke] és [Emmanuel] Macron [francia elnök] együtt mondják:“A győzelemig tartó támogatással tartozunk Ukrajnának, mert Ukrajna a mi, európai, demokratikus értékeinkért harcol és hal meg”. – Nincs lelkiismeretük?

Olvassa el azokat a törvényeket, amelyeket az orosz nyelv, az oktatás, általában minden orosz nyelv betiltására és a nácizmus ideológiájának és gyakorlatának ösztönzésére fogadtak el, ahol horogkeresztes és SS-hadosztályok csíkos zászlóaljai masíroznak” – mondta Moszkva 2023-as legfontosabb külpolitikai eredményeinek áttekintésére szánt éves sajtótájékoztatóján.

“Ezek most Európa értékei, ha hihetünk az európai politikusok nyilatkozatainak. Ez ellen küzdenünk kell a hivatalos diplomáciával, a nyilvános, parlamenti diplomáciával, és – nagyon remélem – az újságíró közösséggel” – tette hozzá a miniszter.

Forrás: oroszhirek.hu

Komment:  Még a diktatúrának számító Szovjetunióban sem voltak olyan nemzetiségi törvények, mint a mai Urajnában!   (Szerk:) 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Barna Beatrix mondta:

    A” Demokrácia”kifejezés hihetetlen tartalmi metamorfózison esett át az utóbbi évek EU-s politikájában.
    Lassan az új értelmezés köszönő viszonyban sincs eredeti jelentésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük