Cs. Szabó Béla: A NAGY MAGYAR SZAPPANOPERA

A mai világunk tele van meglepetéssel. Ki gondolta volna, hogy az élet egy hónapokig tartó szappanoperával lepi meg a nagyérdemű olvasóközönséget.
Nos, természetesen a Varga, Magyar párosra gondolok, hiszen nincs nap, nincs óra, nincs perc, amikor nem ők folynak még a csapokból is. Bocs, hogy ilyen közhelyeket használok, de úgy tűnik, mintha ilyen soha az életben nem történt volna meg, vagyis két ember elválik.
Sajnos ez egy mindennapi történet, ami rengeteg kárt okoz a társadalmi együttélésben és nem utolsósorban a felnövekvő generáció lelkében. Könnyen lehet, hogy a sok meggyötört lelkű gyermeknek, -hiszen ők sínylik meg a legjobban a szülők felelőtlen és nem utolsósorban elkapkodott párválasztását- a jövőjében alapja lesz egy kisiklásnak, vagy netán a drogok világába való menekülésnek. De mindenképpen nehezebb sorsa lesz mint annak a gyermeknek, amelyik egy szerető családban, a családi odafigyelésben nő fel!

Ma már azonban ez is egy mindennapi dolog, hogy az elvált szülők gyermekei százezer számra léteznek a hazánkban és a szülők erkölcsei azok, amik meghatározzák, hogy az odafigyelés ne szűnjön meg és a gyermek a jó úton haladjon tovább.
Azonban ez talán még a kisebbik probléma a Varga-Magyar tandemmel kapcsolatos ügy mögött.
Sajnos kemény kritikát kell megfogalmaznom a FIDESZ és annak káderpolitikájával szemben.

Miért?
Ez a káderpolitika (sajnos nincs jobb szóhasználat a régi kommunista-félénél!) vélhetőleg azt mutatja, hogy egy élősködő, név szerint Magyar Péter úgy keres 4-4,5 millió forintot havonta, hogy reggel fel sem kell kelnie az ágyból, míg más rendes emberek 8-kor már rohannak dolgozni és félnek, hogy ha elkésnek, akkor azt levonják a bérükből!

Ez az, ami megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan!
Elválni tehát lehet, még ki is teregethetik a „szennyest” ha a gusztusuk úgy diktálja és még el is lehet csámcsogni rajta, kinek-kinek ízlése szerint, de egy élősködőt ilyen szinten eltartani azt már nem.
Javaslom az illetékeseknek az ezen való mély elgondolkodást, már csak azért is, mert a pokolhoz vezető út is jóindulattal van kikövezve!

Cs. Szabó Béla újságíró

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük