Cs. Szabó Béla: ORBÁN VIKTOR SAJNOS TÉVEDETT

A miniszterelnök azt kommunikálta a magyar társadalomnak, hogy elfoglaljuk Brüsszelt! Természetesen tudom, hogy ez csak egy szónoki, vagy retorikai fordulat, sőt azt is tudom, hogy nagy változások történtek bizonyos nyugati országokban, azonban vajmi kevés volt az elért eredmények tekintetében és a kijelentés inkább a miniszterelnök úr és az ország igényét jelezte, mint a valós lehetőséget.

A nagy jobboldali tömörülés elképzelése is füstként szállt szerte, kivált, hogy az ECR (konzervatív) frakcióba való bejutás is elbukott. Az EPP amely néppártnak mondja magát áruló lett és lepaktált a baloldali-liberálisokkal. A kormányfő és csapata az EU-ban jelen pillanatban egy frakció nélküli társaság, amelynek lehetőségei igencsak korlátozottak. Az EU struktúrái úgy vannak megszerkesztve, hogy csak a „nagyok” véleménye a meghatározó. Ha hozzávesszük azt, hogy egy pénzügyi mogul nyíltan beavatkozhat bármely európai ország választási rendjébe és belügyeibe, akkor az országunk helyzete kilátástalan, de nem csak a miénk, hanem egész Európáé.

Én személy szerint az olasz miniszterelnök asszonyt sohasem tartottam szavatartó elkötelezett személynek, de nem azért mert nem szeretné betartani azt, hanem azért, mert fél! No nem a fizikai okok miatt, hanem mert pénzügyileg kiszolgáltatott a hazája és bármikor jöhet egy jól előkészített olyan pénzügyi helyzet, amely mind az ő pozícióját, mind a hazája helyzetét megingathatja. De nem csak ő fél, hanem az unió kisebb országai is, hiszen a Magyarországot ért bírósági büntetés több rezisztenciára hajlamos országot a nézetei felülvizsgálatára ösztönözött. Úgy hiszem, hogy Magyarország lehetőségei erősen beszűkültek! Ráadásul nekünk magyaroknak van egy ellenséges negyedik hadtestünk is, amely mindig a történelemben színeket váltva érdekelt volt hazánk elárulásában!! És ez így van most is.

Ugyan a mostani választáson sikerült egy részét kiszorítani, de át és megszervezve magukat szinte biztos, hogy újra bekopognak a hatalomért, vagy ha úgy hozza a sors még ránk is rúghatják az ajtót, ha a történelem felkínálja nekik a lehetőséget.Ha világháború lesz, akkor mindegy, ha nem akkor a migráció fal fel minket. A kérdés most már csak az, hogy együtt pusztulunk Európával vagy sem? Mielőtt erre a kérdésre választ adnánk, azért nézzük meg milyen lehetőségei maradtak a vezetőinknek!

1, Teljesítjük a bíróság által megszabott feltételeket, majd mosolygunk egyet és hagyjuk, hogy az adott történések a maguk módján folyjanak. Azonban a dolgokon rajtatartva a kezünket irányba tereljük a dolgok folyását. Azonban így sem kerülhetjük el a Trianon 2. 0-át, amely végül is a hazánk pusztulásával jár és teljesül a Kalergi-terv, amelyet az a bizonyos pénzügyi mogul oly nagylelkűen támogat mások kárára és a politikai zsarolás meg csak folytatódik, folytatódik tovább!

2, Nem teljesítjük a bíróság határozatát, ami azt jelenti, hogy nagyon sok pénzbe kerül az adófizetőknek és ráadásul tovább mérgesedik a helyzet az EU-n belül. Kialakul egy olyan aránytalan helyzet amelyben -lássuk be- a győzelem esélye nulla, hiszen egy olyan pártos bírósággal harcolni nem lehet, amely szintén annak a bizonyos mogulnak a zsebében van, amely egész Európát vesztébe sodorja. Véleményem szerint folyamatos harcok mellett, de bekövetkezne a Trianon 2.0, amelyből már a felállás ennek a kis a maradék országnak teljesen reménytelen lenne.

3, Nem teljesítjük a bírósági határozatot és felkészülünk a HUXIT nevű elválásra, amely bizonyos szinten sok veszteséggel járna, azonban megmaradna a hazánk és sok száz élet az évtizedek alatt, amely akkor vész el, ha a migránsok ellepnek minket. És megmaradna sok-sok szociális dolgokra kiadott pénz, amit a mi polgárainkra költhetünk és nem egy homályos őrült vízióra.

Sokan úgy gondolják, hogy lenne bizonyos gazdasági retorzió. Nos, ez nem valószínű, hiszen az EU is és más országok is már sok-sok milliárdot fektettek be a hazánkba és nagyon is kockázatos lenne azt akkor és így felborítani. A haszon amit itt termelnek sokkal fontosabb mint a kicsinyes bosszú és pont egy olyan időszakban, amikor a gazdasági visszaesés szinte be van programozva.

4, Lehet egy negyedik megoldás is, amelyben az EU tagságunkat átváltjuk a társult tagságra, amely egy létező forma. Valóban kényelmetlen az országunk számára, de minden gazdasági és pénzügyi előny részben megmaradna és nem kellene folyamatos harcokba bocsátkozni minden piszlicsáré ügyben, annak kilátástalan eredményével, amely felmérhetetlen károkat is okozhat hazánk számára (lásd, ukrán gabona ügy). Ebben az esetben nem kötelezhetnek sem a migráció, sem a háborúban való részvételre. A magyar törvények újra működő képesek lesznek és nem írják át hatalmi szóval az EU bürokratái kényük kedvük szerint. A választásokba történő beavatkozás akár súlyos bírósági ítéletet hozhat magával, amely jelen esetben nem így történik. Vagyis vissza lehet térni egy „normális” világba, ahol a kétszer kettő az még mindig négy.

Persze tisztában vagyok vele, hogy elképzelni valamit mindig egyszerűbb mint végrehajtani, de valami megoldás kell mert ez egy diktatúra, amelyet ha nem állítunk meg idejében akkor eltűnünk mint az a bizonyos Róma, amely romjai még így holtan is szépek, azonban mi európaiak, ha lehet ne tűnjünk el.

 A szerző: közíró

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Petráss László mondta:

  Nagyon nehéz ellentmondani.
  Mégis: szinte minden perc, amit egy számunkra árulásként megélt pillanat, meg kellett, hogy tanítson bennünket arra, hogy a gyengéknek nincsenek barátai!
  Okkal mondom, hogy évezredes gyűlölet háborúját éljük.
  Tudnunk kell, hogy a mézes-mázos, szellemi és lelki mérgezés sokak számára eredményes.
  A hitünk legfőbb forrását fordítják ellenünk.
  Ideje volna egy ‘ MAGYAR PÁHOLYNAK” még akkor is, ha ez nem cseng oly jól.
  Vagy várunk még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük