Cs. Szabó Béla: Mi van veled Európa?

A liberális-baloldaliak szerint, ha egy

konzervatív elmondja a véleményét és

alappal meg is indokolja azt, az már

maga a fasizmus!

(Cs. Szabó Béla)

Amikor EU tagok lettünk (2004. május 1.), akkor nem igen voltam feldobva, ugyan be kell vallanom, hogy volt egy reménysugár, amellyel azt vártam, hogy talán -nem két három évtized múlva-, de valamivel jobb lesz. Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy szinte minden területen a saját gazdaságunkat az alapokig vissza kell szervezni és pusztán a piaci létünk a „fogyasztásunk” lesz a legfontosabb tényező, amely fontos az EU számára. Ami egyedül megfogott az talán az volt, hogy nem lesznek a határok mentén az állandó vegzatúrák, a bőröndök feltúrása, valamint a mit hoz és kinek „akciók”.

Így utólag be kell látnunk, hogy ez már ma is csak részben szól az átjárható határokról hiszen ma is számtalan ország korlátozza a migráció miatti határon való átkelést. Nos, tehát a szkepticizmusom úgy gondolom nagyon is megalapozott volt, hiszen az egyenlő feltételek még húsz év után sincsenek meg, sőt ma már egészen érdekes eszközöket vet be a politika az EU egybetartására és az új Európai Unió globális megvalósítására. És innen kezd szomorúvá válni az európai polgár hangulata, akit valamikor nagy és szép tervekkel bódítottak az európai unió felé! Ma a nyugati társadalmak beletespedve a jólétbe rálegyintenek az egyre romló közbiztonságra és abban reménykednek, hogy nem ők lesznek a migráció következő áldozatai és talán eljön az az idő, amikor az összes migráns legalább félig beilleszkedik az ő hazájába!

Azt azonban ő sem gondolta, hogy az ő nevében az EU vezetőszerepet vállal egy olyan háborúban, amelyhez vajmi kevés köze van. Azt sem gondolta, hogy az ő adójából fognak finanszírozni egy háborút, amely az USA érdekszférája és amelyben százezrek halnak meg, egy ország válik romhalmazzá, amit szintén majd az ő adójából fognak felépíteni, hogy lakni tudjon az ukrán lakosság. Lakni tudjon csak azért, hogy és most idézek egy amerikai szenátort: Washington „nem engedheti meg”, hogy Oroszország győzelmet arasson az ukrajnai konfliktusban, mivel ez azt jelentené, hogy elveszítené a közvetlen hozzáférést hatalmas ásványkincsekhez – mondta Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor.

Vagyis a vazallus európai államok Washington utasítására beszállt egy olyan háborúba, amely kizárólag az USA gazdasági és politikai érdeke! Hogy ez a háború, valamint az USA és az Európa közötti gyakorlat milyen irányba fog fejlődni azt nem tudom, de hogy nem lesz jó vége, azt biztosan tudom. Az angolok már bedobták a törülközőt az EU-ban és köszönik jól vannak. Nem szabják meg nekik, hogy mikor mit csináljanak, teszik a dolgukat az érdekeik szerint és kész! Az ő kapcsolatuk egészen más az USA-val szemben, ők mindig ki fognak állni az USA mellett, mert erre kötelezi őket a történelmi kapcsolatuk és ezt ők önként teszik.

De mi lesz veled Európa? Az energia ár megháromszorozva, a gazdasági teljesítmény erősen csökkenőben, a társadalmak kaotikus állapotban, mindeközben hatalmas terhet vállalva az amúgy is roskatag költségvetéseknek. Akik ezekben sem látnak veszélyes tendenciát, azokat csak sajnálni tudom, vagy tudatosan Európa tönkretételére szövetkeztek valamilyen zárt szervezetben. 

A mostani választásnak némi eredménye van mind Franciaországban, mind Németországban, és más kisebb országokban, de most kezdődik az a liberális-baloldali média hecckampány, amelyben a tömegeket megpróbálják elriasztani a Le Pen-féle és az AfD politikai tömörüléstől, mert a társadalom egy kis része megpróbált gondolkodni és a jövőjére előre gondolni. Az hogy ezek egy fasiszta pártok, talán a legkisebb jelzők lesznek, mert adminisztratív eszközök bevetése is felmerült a regnáló hatalmak képviselői között! Természetesen a demokrácia legteljesebb (sic!) érvényesítése mellett. Mert, hogy mi a demokrácia, azt mindig ők, a hatalmon lévők mondják meg és néha még az alkotmány sem!

Furcsa keresztúthoz érkeztünk most, hogy megbüntettek minket 200 millió euróra, plusz a napi penzum. A jog mint olyan, amire mindig hivatkozni szoktak, valahogy nem kerül összhangba a valósággal. És most itt írhatnék sorokat mikor és, hogy milyen paragrafus, vagy alkotmány melyik pontja és miért, de semmi értelmét nem látom, hiszen olyan mindegy, hogy mi van ezen a papíron.

Ellenben én elgondolkodtam azon, hogy van e ennek az egésznek értelme? Van e az EU-ban létünknek értelme, hiszen nem vagyunk a saját magunk urai. Egész egyszerűen egy vazallusok vagyunk, akiknek végre kell hajtani az urai parancsát! Ugyan úgy mint négyszáz éven keresztül a Habsburg birodalom „tulajdonaként”, vagy a nagy szovjet birodalom alatt, hála Churchillnek, akit minden helyzetből isteníteni kell még ma is! Nos, tehát én elgondolkodtam és döntésre jutottam. Az Európai Unióban való létünk teljesen értelmetlen és ki kell lépnünk ebből a fertőből!

Írány a HUXIT! 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Dr. Mészáros Gyula mondta:

    Én nem támogattam anno sem az egyik “Szovjetunióból” a másik “Szövetségi Unióba” belépni, a VSZ EFE-t felcserélni a NATO-val, ezért egyiket sem szavaztam meg. Bebizonyosodott, hogy jól gondolkodtam. Én az országokkal való kölcsönös előnyöket biztosító együttműködésben és a katonai blokk-semlegességben bíztam. Ha ez utóbbi mind megvalósult volna a volt szocországok tekintetében, ma nem lenne ukrán-orosz fegyveres konfliktus, a NATO nem tudta volna halálos ölelésébe fogni Oroszországot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük