Dr. Gazdag László: Viszont válasz foghegyről

Mottó: Jobb az ördögöt a falra festeni, mint szembe találkozni vele!

Megszólíttattam, galamb(agyú)nak nyilváníttattam, akivel nem érdemes sakkozni. Ok! Az illető, akitől ezt megkaptam (Mellár Tamás), a tapasztalat szerint amúgy közgazdászként és politikusként sem a legélesebb kés a fiókban, de spongyát rá. Így én se sakkozom akárkivel… Egy szint fölött nem megyünk egy szint alá! Mondta valaki. Nos, érdekes érvek ezek, hogy egy „szuterén” ország oda lép be, ahova akar, meg azt csinál, amit akar, és hogy is képzeli ez a Putyin. Hát, Bidé is ezt vetette oda fokhegyről, aztán mi lett belőle… Talán tárgyalni kellett volna, és nem tartanánk itt.

Mit szólt volna az USA, ha mondjuk 1970-ben, vagy 80-ban Kuba, netán Mexikó, vagy mondjuk Kanada be akart volna lépni a Varsói Szerződésbe? „Szuterén” államok, vagy nem? Nixon, Reagan hogyan reagált volna? Valamikor Hruscsov elhelyezett pár SS-4 rakétát Kubában, mekkora cirkusz lett belőle! Mondhatta volna Hruscsov is: Kuba „szuterén” ország, azt helyez el a területén, amit akar. De az amerikai bölény nem szerette valamiért, ha atomrakétát akarnak dugni a hátsójába. Az orosz medve sem szerette ezt, mert akkor ugye volt 15 Jupiter rakéta Törökországban, amiről senki sem beszél(t). Kennedy ezeket szép csendben, stikában kivonta. Van ilyen. Ja, hogy az orosz medve még ma sem szereti, ha atomrakétát akarnak dugni a hátsójába, és dörmög emiatt? Lehet Putyin egy pszichopata diktátor (szerintem az!), csak hát a világ legnagyobb atomhatalmának a feje.

Lehet itt magas röptében moralizálgatni, nemzetközi jogászkodni, pattogni, kukorékolni (lásd: Micron a kis szemétdombján!), nyavalyogni, hogy kinek, minek mihez van joga, csak egy icuripicuri apróságról nem kellene elfeledkezni, amire Kissinger is utalt: Oroszország ma a világ LEGNAGYOBB ATOMHATALMA! Nem a második, nem, hanem az első!! És lehet itt megint csak moralizálgatni, nemzetközi jogászkodni, hogy Ukrajna szabad, meg „szuterén”, meg a demokrácia és az emberi jogok, kisebbségi jogok olyan mintaállama, hogy csak na, ez még a Holdról is látszik, de az orosz medvének valamiért nem tetszik Ukrajna NATO tagsága, és morog. Lehet szópárbajt folytatni vele, mag kardot csörtetni, de hát ebből lett 2022. febr. 24. Megérte? Kinek érte meg? Az ukránoknak?

Bidé kioktatja morálból az oroszokat. Lumpen drogos fiacskája (most bíróság előtt áll, és akár 20 évet is kaphat, hoppá!), az ukrán Burizma Rt igazgató tanácsában 53333 $/év fizuval. És amikor az ukrán főügyész ez ügyben (is) kutakodni kezd, Bidé, az akkori alelnök leváltatja! De érdekes egyeseknek, meg ketteseknek a „szuterenítás” értelmezése! Nevezhetjük kissé szelektívnek is… Hagyjuk ezt a süket dumát, hogy kinek mihez van ilyen-olyan joga, vannak REALITÁSOK, vagyis tények, amik makacs dolgok ugye. Ebből kellene kiindulni, és nem a vágyakból, a moralizálgatásból, nemzetközi jogászkodásból. Oroszország taktikai atomfegyverrel fenyegetőzik egyre gyakrabban? Ugyan, legyintsünk rá, úgy se teszi, mert nem bolond, meg stb. Ja, 2022. II. 23-án gondolta valaki, hogy Oroszország támad? Mindenki ezen röhögött, még Bayer Zsolt és Gajdics Ottó is. Az amik nap, mint nap bejelentették, hogy na, most támadnak, aztán semmi. Avagy ne fessük a falra az ördögöt, mert még megjelenik! Hát, megjelent! 

Ma mi van? Oroszország bevethet taktikai atomfegyvert? Fenyegetőznek vele! Ugyan, képtelenség, Putyin nem bolond. Hát persze hogy nem, na ezért fogja bevetni előbb-utóbb! Ezt állítom én. Aztán majd meglátjuk ki a galamb(agyú)…  Nem kellett volna elnyomni, terrorizálni az oroszokat, magyarokat, stb. az ukrán nacionalistáknak. És semmi nem történt volna, most is övék lenne a Donbasz két megyéje, de még a Krím is. Mi az, hogy egy őshonos kisebbségi nebuló csak a 4. elemiig tanulhat anyanyelvén, és ezt törvény írja elő??? Mi az, hogy tilos engem kiszolgálni a postán, a hivatalban, a boltban, ha magyarul, oroszul, stb. kérek?? Megbüntetik az illetőt, ha kiszolgál. Ezt törvény írja elő Ukrajnában ma!! A demokrácia, az emberi jogok mintaállamában, ahogy ezt Törpilla állítja nap, mint nap. Mi ez????

Jó, én lefogadom, hogy az ilyen icuripicuri apróságoktól eltekintve Ukrajna már az emberi és kisebbségi jogok akkora mintaállama, hogy a Holdról is látszik, ja, és hát a világ legkorrupciómentesebb állama, be vele az EU-ba, a NATO-ba! Én megértő, elnéző emberke vagyok, amolyan galambagyú, tehát elfogadom. Elfogadom én Sütő Francival, Mellár Tamással együtt, én egyetértek velük, higgyétek el! Csak ezek a fránya oroszok meg nem fogadják el. Hát, ez ciki! Na tömjük ki Ukrajnát fegyverekkel, pénzzel, ölelgessük ezt a bohócot mindenfelé. Hja, hogy közben Ukrajna városai romhalmazzá válnak, hogy százezrek halnak meg, nyomorodnak meg? Icuripicurii járulékos veszteség ugye. Mármint a Nyugat farizeus, gyengeelméjű idióta, és még erkölcstelen csirkefogó politikusai számára. Kibicnek semmi sem drága. Harcolunk mi az utolsó ukránig.

Ja, hogy ha a korábban általam falra festett ördög mégis lelépne a falról? Mármint hogy az oroszok bevetnék a taktikai atomfegyvert? Megint „ejrópa” fog szívni elsőnek, és a legnagyobb szívással-szopással, immár harmadszor. Mert itt olyan okosak és erkölcsösek mindig a politikusok. A magam részéről befejeztem ezt a végtelenül termékeny vitát.

És bízom benne, hogy az a falra festett ördög mégsem lép le onnan. Csak ennek egyre kisebb az esélye… Jobb félni, mint megijedni! Higgye el mindenki!

Dolgozó népet szolgálva: Végtelen Szerénységem

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük