Berlin: Ukrajna teljesítette a feltételeket az EU-csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez

Berlin úgy véli, hogy Ukrajna minden kritériumot teljesített ahhoz, hogy megkezdhesse a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióhoz – mondta Anna Luhrmann, a német Szövetségi Külügyminisztérium Európáért és éghajlatért felelős államtitkára.
„Ami a szövetségi kormányt illeti, Ukrajna minden kritériumot teljesített ahhoz, hogy júniusban megkezdhesse a tárgyalásokat az EU-hoz való csatlakozásról” – idézte a DPA hírügynökség.

Luhrmann szerint ezzel kapcsolatban a német vezetés ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-tagállamok minél hamarabb megállapodjanak Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak keretéről, ami a tárgyalási folyamat elindításához szükséges.
A Politico május 29-én egy meg nem nevezett európai tisztviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy az uniós hatóságok még azelőtt szeretnék megkezdeni az ukrán csatlakozási tárgyalásokat, hogy Magyarország július 1-jén átvenné az EU soros elnökségét.

A lap szerint bár Kijev már végrehajtotta az Európai Bizottság legutóbbi, Ukrajnáról szóló jelentésében javasolt intézkedések egy részét, Magyarországnak még mindig vannak kifogásai az etnikai és nyelvi kisebbségek védelmével kapcsolatban.

Forrás: oroszhirek.hu

Szerkesztői kommentár: Ez aztán gyorsan ment, nekük tíz évet is várni kellett, eljussunk idáig!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük