Cs. Szabó Béla: BONAPARTE MACRON KARDOT RÁNT

Mi magyarok már sok mindent megértünk, két nagy háborút is és volt, hogy nem jöttünk ki jól belőle. Az ország kétharmada és 5 millió magyar rekedt a határokon kívül!
Az első világháborúban „még csak(!)” embereket vesztettünk, de a másodikban már az egész ország romokban hevert úgy, hogy semmi ingerenciánk nem volt háborúzni. Csak a pontosság kedvéért: a kassai terrorbombázás volt a háború fő oka és indoka. Természetesen akkor is volt egy szélsőséges jobboldali háborúpárti parlamenti csoport, amely mindenáron részt kívánt a „koncból”! Ez a szélsőséges csoport ma is meg van, csak nem jobboldali, hanem baloldali-liberális és ugyan úgy árulják a hazát kilóra, mint az az előttiek, de a konc az már amerikai!
Ezért kellene megdöglenünk nekünk európaiaknak.

Azonban a franciák sem dicsekedhetnek nagy-nagy dicsőséges tettekkel, hiszen mind a kétszer, az első és második világháborúban, első menetben vesztésre álltak és ha nem húzzák ki őket a slamasztikából az angolok és az amerikaiak, akkor lehet, hogy ma ők is harmadára zsugorodva élnék a hétköznapjaikat.
Most mégis „magas” lóra ültek. Úgy hiszik, hogy kicombosodtak, legalábbis a haderő tekintetében, azonban a 6000 atomtöltet az jóval több mint a 290, vagyis ennyi atomtöltete van az oroszoknak, illetve a franciáknak.
Persze lehet arcoskodni, kihívni a sorsot, de mindig fel kell tenni a kérdést, hogy megéri e?

Nos, nekünk egyszerű embereknek nem éri meg. És azt hiszem, hogy így gondolja az átlag francia is. De valójában ki kérdezi meg manapság az „egyszerű” embereket? Senki!
A választások alkalmával megígérnek nekik fűt-fát és ha sikerül egy kis részét teljesíteni, akkor a választópolgár már boldog és elégedett is.
Mindeközben az általa és a többiek által megtermelt milliárdjait úgy szórják szét mintha köze sem lenne a népnek hozzá. A fegyverlobbi aközben hatalmasat kaszál, óriási megrendelésekkel vannak kitömve, míg a polgárok fizetik a háromszoros energiaszámlát a megélhetés sohasem látott mélypontra zuhant. A szociális hálón óriási lyukak tátonganak, miközben, az USA zsebeli be az Ukrajnára költött milliárdok 90%-át.

Macron úr viszont egy dolgot azonban elfelejtett átgondolni. Vélhetőleg ez a hiányos történelmi tanulmányaiból fakad. Nem is kell neki átlapozni a világtörténelmet, elég csak a francia történelembe elmélyedni, mert sok tanulságot vonhat le belőle. Csak a példa kedvéért: Napóleonnak is bemenni valahova nem volt nehéz, főleg az oroszokhoz, de kijönni onnan, -az már a történelem lapjaira tartozik.

A szerző közíró

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Cs. Szabó Béla: BONAPARTE MACRON KARDOT RÁNT bejegyzéshez

 1. Barna Beatrix mondta:

  Tetszett a történelmi párhuzam.
  Okulásul a franciáknak:
  A meggondolatlan szándék kevés, ha jön az orosz
  tél!

 2. Petráss László mondta:

  Pénz, pénz és pénz!
  Ez mindenek alapja. Az emberélet nem számít, ha birtokolni lehet és a halál hasznot is hoz.
  Macron életútja, gyökerei is abból a közösségből fakad, melynek sosem okozott morális problémát mások életének feláldozása, ha az kellő hasznot hajt.
  Most egy kicsit más a helyzet.
  A világ atom arzenálja pontosan 27 szer lenne képes elpusztítani a bolygónkat.
  Ezért nem logikus Macron és a többi nő háborús hisztériája.
  Nem csodálkoznék, ha Putyin a választások után, ünnepi hangulatában, bekéretné egyszerre az összes háború párti ország nagykövetét és elbeszégetne velük….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük