Cs. Szabó Béla: Olaj a tűzre

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár úgy tűnik megőrült! Az origo.hu február 25.-i számában megjelent hír szerint kijelentette, nem az a kérdés, hogy Ukrajna NATO tag lesz e, hanem az hogy mikor. A főtitkár az ukránok jogaként vetette fel, hogy joguk van a NATO tagsághoz. Stoltenberg úr úgy tűnik nem tanult történelmet, hiszen még sokan élnek azok akik emlékeznek a kubai válságra, ahol a világ hetekig az atomháború küszöbén táncolt.
Azonban ezt nem lehet egy egyszerű történelmi tudás hiányaként kezelni hiszen ezt a pökhendiséget a politikában és főleg a NATO katonapolitikájában elfogadni nem lehet! Most felejtsük el azt a tényt, hogy a NATO-nak nincs joga önálló külpolitika folytatására, így nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a világ egyik legnagyobb atomhatalmáról van szó.

Nem kell sok ész ahhoz, hogy látni lehessen, hogy a húrt egyre jobban megfeszítik és senki sem tudja, hogy mikor és hol pattan el.
Akkor pedig nem csak nekünk, hanem Stoltenberg úrnak is annyi! Sőt az egész világnak befellegzett. A felelőtlenségénél legfeljebb csak a hülyesége nagyobb ha azt hiszi, hogy az oroszok ezt el fogják tűrni.

Szeretném őszintén hinni, hogy minél hamarabb távozik a posztjáról és egy sokkal normálisabb egyén veszi át a helyét. Aki nem kockáztatja Európa sorsát, sőt az egész világ sorsát, mert a kényelmes irodából úgy tűnik nem is olyan borzalmas egy atom villanás!
De azt tanácsolom a fenti úrnak, hogy azt ne is próbálja ki!

Ja és még valami! Amikor 1919-ben az én hazámat szedték darabokra senki nem hullajtott egy csepp könnyet sem, pedig 5 millió magyar ember és az ország kétharmada veszett el Magyarország számára. A hivatkozás a nemzetiségek szabadságának a joga volt. Azóta is az európai nemzetek országai több nemzetiségből állnak! Még az ön hazája is.
Éppen ideje lenne leszállni a magas lóról!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük