Biden volt tanácsadója Oroszországba menekült és állampolgárságért folyamodik

2023-05-31 20:14

Tara Reade, Joe Biden amerikai elnök volt kongresszusi tanácsadója, aki szexuális erőszakkal vádolta meg az jelenlegi elnököt, jelezte, hogy orosz állampolgárságért folyamodik. A tanácsadóból lett újságíró nemrég költözött Oroszországba, arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államokban már nem érzi magát biztonságban.
Reade kedden egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy miután az Egyesült Államokban folyamatosan üldözték a vádjai miatt, reméli, hogy Oroszországban – egy olyan országban, amelyet soha nem tekintett ellenségnek – “biztonságra lel”, és hozzátette, hogy “nagyra értékeli moszkvai barátait… akik kitárták karjaikat”, hogy befogadják őt.“EGY KÉRÉST FOGOK MEGFOGALMAZNI, ÉS EZ EGY NAGY KÉRÉS. SZERETNÉK OROSZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT FOLYAMODNI VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖKTŐL” – JELENTETTE KI AZ EX-TANÁCSADÓ, MEGÍGÉRVE, HOGY JÓ ÁLLAMPOLGÁR LESZ.

2020-ban, az amerikai elnökválasztási verseny csúcspontján Reade azzal vádolta meg az akkor még a demokraták várható jelöltjeként induló Bident, hogy 1993-ban szexuálisan zaklatta őt, amikor a szenátusban segédként dolgozott neki. Biden egyértelműen tagadta a vádat. Reade elmondta, hogy amikor az egyik amerikai kongresszusi képviselőnek elmondta, hogy kész tanúskodni az amerikai kormányban tapasztalható korrupcióról, az utóbbi aggodalmát fejezte ki a fizikai biztonsága miatt. A továbbiakban úgy jellemezte magát, mint bejelentőt, akit az amerikai törvények szerint védeni kell.

“HOL VAN AZ ÉN VÉDELMEM? FIGYELEMRE MÉLTÓ, HOGY JOE BIDEN MEGERŐSZAKOLT, AMIKOR NEKI DOLGOZTAM AZ AMERIKAI KONGRESSZUSBAN, ÉS NEKEM KELLENE SZÖKEVÉNYNEK LENNEM. EZ NEVETSÉGES” – JELENTETTE KI.

A SputnikNews-nak nyilatkozva elmondta, hogy bár nagyon nehéz volt a döntés, hogy Oroszországba költözzön, mégis szeretne az országban maradni. “Egy kicsit még mindig kábult vagyok, de nagyon jól érzem magam” – jegyezte meg Reade. “Nagyon úgy érzem, hogy védelem és biztonság vesz körül”. 

Forrás: ororszhirek.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük