Mit mond a Wall Street a Fed kamatdöntéséről?

(Bloomberg) – A Wall Streetet szerdán megzavarta a Federal Reserve.

A negyedpontos kamatemelést kísérő nyilatkozatból a jegybank eltávolította a korábbi kifejezéseket, amelyek szerint „néhány további politikai szigorítás” indokolt lehet. Aztán Jerome Powell elnök azt mondta, hogy a bankszektor feltételei „nagyot javultak” március eleje óta.

De a befektetőknek továbbra is sok kérdésük maradt. A Fed enyhe recesszióra vonatkozó előrejelzései ellenére Powell kijelentette, hogy az Egyesült Államok gazdaságának szerény ütemű növekedésére számít idén. És bár azt mondta, hogy a kamatok „esetleg” kellően korlátozó szinten vannak, nem lesz „zökkenőmentes folyamat” a 2%-os inflációs célhoz való visszatérés.

Az S&P 500 felváltva emelkedett és veszített, ahogy Powell beszélt a 0,7%-os zárás előtt. A kincstári hozamok csökkentek. A Fed-alap határidős ügyletei azt mutatták, hogy a júniusi kamatemelés esélye nagyjából 2%-ra csökkent.

„Az a tény, hogy a tőzsdének nehézségei vannak, hogy kitalálja, merre tovább, azt jelzi, hogy ezt már beárazták” – mondta telefonon Scott Ladner, a Horizon Investments befektetési igazgatója. „Most a befektetők tudni akarják, hogy a Fed mekkora súlyt helyez a regionális banki stresszből eredő szigorító hitelfeltételekre.” „Számunkra ez a túrázási ciklus vége” – mondta. “Elég katasztrofális inflációs számok kellenek ahhoz, hogy a Fed júniusban ismét emelkedjen.”

Íme, amit mások a Wall Streeten mondtak: Jay Woods, a Freedom Capital Markets vezető globális stratégája: A viharfelhők még mindig ott vannak, Powell azt adta, amit vártunk, de nem igazán adta meg a befektetőknek azt a nyelvezetet, amely szerint minden tiszta és zökkenőmentesen halad előre. A regionális bankválság még nem ért véget. Annak ellenére, amit Powell mondott, nem adott nekünk semmilyen útmutatást arra vonatkozóan, hogy mik lesznek a Fed következő lépései, vagy „minden világos” jelzést. Nem esett pánikba a regionális bankok miatt, de a befektetőket sem nyugtatta meg.

Eric Winograd, az AllianceBernstein vezető amerikai közgazdásza: Az egyértelműség kedvéért a Fed továbbra is szigorító torzítással rendelkezik: az adatokból meg kell erősíteniük, hogy a monetáris politika kellően korlátozó jellegű. Ez a megerősítés végül lassabb inflációban, gyengébb munkahely-növekedésben és/vagy a bankszektor gyengébb hitelezésében fog megjelenni. Közben továbbra is a lehetséges kamatemelésekről beszélnek, amelyeket egyelőre valószínűbbnek tartanak, mint a kamatcsökkentést. A Fed azonban legalábbis előzetesen úgy véli, hogy eleget tehettek annak érdekében, hogy az inflációt idővel újra lelassítsák, összhangban a márciusban közzétett pontrajzban tükröződő várakozásokkal.

Zhiwei Ren, a Penn Mutual Asset Management portfóliómenedzsere: A kamatdöntés megfelel a piaci elvárásoknak – kissé a sólyom oldalára dől, mert nincs szünet jele.

Matt Maley, a Miller Tabak + Co. vezető piaci stratégája: Érdekes volt, hogy ellentmondott annak, amit a Fed munkatársai a Beige Book-ban mondtak, de az is érdekes volt, hogy nem mondta, hogy tévedtek. Azt mondta, amit vártam volna, amikor azt mondta, enyhe recesszió lehetséges, de nem látott nagyot. A Fed elnöke soha nem ismeri el a teljes recessziót, amíg nem vagyunk benne.

Lindsay Rosner, a PGIM Fixed Income multiszektorális portfóliómenedzsere: Technikai recesszióra gondolunk, mikor a kérdőjel, de valószínű Q3/Q4. Ha Powell csak a szerény növekedés, nem pedig a recesszió keretrendszerét fektette le, akkor az azt sugallná, hogy ha recessziót látnak, változtatniuk kell az irányvonalon. Ezért hisszük, hogy le kell vágniuk.

Torsten Slok, az Apollo Global Management vezető közgazdásza a Bloomberg TV-ben: Még mindig ez a hihetetlen lézerfókusz az inflációra. És úgy gondolom, hogy az 5%-os infláció kerek számokban még mindig túl magas a 2%-os célhoz képest. Tehát még mindig a visszapillantó tükörbe néznek, és azt mondják: „Egyelőre még nem tudjuk, milyen súlyos lesz ez a bankválság, és éppen ezért nem tudjuk, hogy mennyire szigorodnak a hitelfeltételek. ”

Adam Phillips, az EP Wealth Advisors portfólióstratégiáért felelős ügyvezető igazgatója: Annak ellenére, hogy néhány érv szólt az ülés szüneteltetése mellett, Powell elnök ismét egyhangú támogatást szerzett egy újabb 25 bázispontos emelés mellett.

A jövőbeli politikai döntések valószínűleg nem lesznek ennyire egyértelműek, és a Fed egyelőre nyitva tartja lehetőségeit.

Gina Bolvin, a Bolvin Wealth Management Group elnöke: Nyilvánvaló, hogy Powell úgy gondolja, hogy a gazdaság elég erős ahhoz, hogy folytassa a szigorítást. A legfontosabb dolog, hogy a szavazás egyhangú volt. Sonia Meskin, a BNY Mellon amerikai makró részlegének vezetője: [Powell] adatértékelése nagyjából azt a nézetet tükrözi, hogy az infláció/munkaerő-piaci fronton korlátozottak a sikerek, de még több munka vár ránk, akár a politika egy ideig szigorú tartása, akár a kamatlábak további emelése révén, ha az inflációs lendület nagyjából nem enyhül, és ha a pénzügyi feltételek lehetővé teszik. természetesen az utóbbit nem mondaná ki kifejezetten.

Whitney Watson, a Goldman Sachs Asset Management fix kamatozású és likviditási megoldásainak globális társvezetője és társinformációs igazgatója: Taktikai szempontból úgy gondoljuk, hogy az idei év végén a politika lazítására vonatkozó piaci implikált árazásnak van még helye a lazításnak. Szerkezetileg úgy gondoljuk, hogy a magasabb hozamok és a nagyobb bizonytalanság világa erős indokot jelent a befektetők számára a jó minőségű alapkötvényekhez való allokáció helyreállítására.

– Eric J. Weiner, Norah Mulinda, Edward Harrison, Carly Wanna és Vildana Hajric segítségével.

Forrás:  https://finance.yahoo.com/

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük