Gazdag László: Ülök megint magam alatt, nézek ki a fejemből, és NEM ÉRTEM.

A Hírtv műsorában Kis Benedek József és mások agyalnak, töprengenek, keresik a lehetséges jogi megoldást a Putyin elleni nemzetközi elfogatóparancs kapcsán. Kis Benedek József említi, hogy talán jobb megoldás lenne az ENSZ bíróságánál, ha egy erre a célra létrehozott ad hoc nemzetközi bíróság tárgyalná, mint egykor Slobodan Milosevics perében. És azon is agyalnak, teljes komolysággal, mi van akkor, ha Putyin külföldre megy tárgyalni.
Hol, melyik országban lehetne őt letartóztatni, és hol nem? Még szerencse, hogy valaki megjegyzi: ez persze csak elméleti lehetőség.
ITT MINDENKI MEGBOLONDULT? Ezek is bolondgombát ettek?
Már nem tudok szolidabban fogalmazni!
Vlagyimir Putyint lehet szeretni, nem szeretni (én nem szeretem), de a világ legnagyobb nukleáris szuperhatalmának a vezetője! Ma Oroszországnak nagyobb a nukleáris arzenálja, mint az Egyesült Államoknak! Például Oroszországnak 2600 kis-és középhatósugarú rakétája van, míg az USA-nak csak 400. Jut eszembe a britek előző miniszterelnökének, Lis Trussnak a kardcsörtető kijelentése, miszerint ő hajlandó megnyomni azt a gombot, ha kell. Nos, Nagy-Britannia nukleáris romboló kapacitása ma 5 megatonna TNT-nek felel meg, Oroszországé 13000 megatonna. Én állítom, ez a buta liba (elnézést, de már nem tudok finomabban fogalmazni), aki 45 napig regnált mindössze (nyilván ez sem véletlen, teljesen alkalmatlan volt erre a feladatra), ezzel tisztában sincs a mai napig. Ilyen kaliberű politikusok vezetik ma a nyugati világot! Majd csak elvezetik a nukleáris háborúig!
Visszatérve a témára. Mit kell itt agyalnia Kis Benedek Józsefnek és társainak a jogi kérdéseken, nem értik, hogy itt ezt a döntést elmebetegek hozták meg! Pszichiátriai kezelésre szoruló szerencsétlen őrültek, és nem jogászok! Ez nem jogi kérdés, hanem orvosi kérdés. Az ENSZ ezzel a fantasztíkus bírói grémiummal csak lejáratja magát, amúgy sincs már túl nagy tekintélye a világban. Antonio Guterres, a portugál főtitkár szorgalmazta többször is a migrációt, amellyel megoldja Európa a demográfiai és munkaerő problémáit, sőt, ezzel csökkenteni lehet a bűnözést. Ezt mondta! Mit mondjak erre? Az ENSZ főtitkárának is elment az esze? A nyugati politikusok közül kinek nem?
Az, hogy a szenilis, elbutult Biden ezt a fantasztikus bírósági döntést helyesli, már nem is kommentálom, bolond lyukból bolond szél fúj! Az már csak hab a tortán, hogy egyébként ennek a “bíróságnak” nem is tagja az Egyesült Államok.
Hogy képzelik? Bemegy a Kremlbe három nyomozó, felmutatja papírjait, bilincsbe verik Putyint, és viszik a Seremetyevói repülőtérre? Vagy ha külföldre megy, várják a repülőtéren, és letartóztatják? Tényleg megőrült itt mindenki?
Tételezzük fel ezt az abszurd helyzetet: azonnal casus belli! Vagyis atomháború. De hát ezt a forgatókönyvet, hogy letartóztatják a világ legnagyobb atomhatalmának elnökét, el se lehet képzelni, akkora képtelenség. Teljesen elment az esze annak, aki ilyesmin agyal!
Amúgy a tiszteletre méltó fantasztikus nemzetközi ENSZ bíróságot megkérdezném: mikor rendelik el Zelenszkij, Biden, vagy akár az összes még élő amerikai elnök letartóztatását?(Egyetlen kivétel: Donald Trump, aki regnálása alatt nem indított sehol háborút!) Ma már az egész világ tudja, hogy Guantanamón kínvallatásnak tettek ki elfogott terroristákat. Csakhogy még tömeggyilkosok, terroristák kínvallatását sem engedi meg a jog, mert ez már a sötét középkort idézi. Volt emiatt valaha is bármilyen tiltakozás a Nyugat progresszív demokratikus, liberális jogvédőinél? A fű se rezdült! Ami meg a mostani ukrán-orosz konfliktust illeti, Zelenszkij és Biden legalább annyira felelős az ukrán nép tragédiájáért, mint Putyin. Sőt, szerintem ők az igazi felelősök. Kérdezem én, miért nem vizsgálják azt, hogy az ukránok mennyi háborús bűnt követtek el? Legalább annyit, mint az oroszok, ha nem többet. Csak ez a náci ukrán vezetés nagyszerűen tud hazudni, félrevezetni a nyugati világ elhülyült politikusait, és manipulált közvéleményét.
Elég csak ama felvételre gondolni, ahol az út szélén heverő hullák egyike kedélyesen integet a konvojnak. Vagy az Ursulának bemutatott tömegsír, ahol az állítólagos hullák szépen, légmentesen becsomagolva hullazsákokban, mert hogy a többnapos, többhetes hullák semmilyen szagot sem árasztottak, Ursulának láthatóan nem kellett az orrát befognia. Mivel voltak kitömve azok a zsákok?
Amúgy sok sikert kívánok Putyin letartóztatásához! Nem szeretem én sem ezt a diktátort, de ez még nem jelenti azt, hogy elment az eszem, mint annyi poltikusnak és észosztónak a világon, sajnos nálunk is.

A szerző: közgazdász ny. egyetemi docens

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük