Csatlakozni, vagy elcsatolni nem ugyanaz!

A Krímet nem elcsatolta Oroszország, hanem Oroszországhoz csatlakozott! 2014. március 18-án volt a népszavazás!!
A túlnyomórészt orosz lakosság így döntött. Mit pattog itt a Nyugat?
A Woodrow Wilsoni “népek önrendelkezésének” eszméje valósult csupán meg! Az ott élő orosz lakosság végül megunta az ukrán nácik szemétkedését, és lépett. A Krím soha nem tartozott Ukrajnához! Hruscsov nagykegyesen odaajándékozta 1954-ben. Az oroszok 2014-ig vártak, aztán megunták, nem kértek a hruscsovi “örökségből”. Ennyi!
És ez történt a Donbasz két megyéjében is. Maradtak volna ők, de még a Krím is, ha autonómiát kapnak, kisebbségi jogaikat, sőt, általános emberi jogaikat tiszteletben tartják. Jól tették hogy leléptek onnan! Igazuk volt!
2021-ig nem lépett orosz katona a Föderáció területéről még a Donbaszba sem! És csak akkor mondták ki, hogy ők az Orosz Föderációhoz kívánnak csatlakozni. 8 éven át lőtték, bombázták, rakétázták őket az ukrán nácik, ahelyett, hogy leültek volna tárgyalni velük! Végül ezt is megunták, kérték a Föderáció segítségét! Mi ebben a nem érthető? Mi ebben az agresszió?
De ami végképp nagyon bosszant: még a királyi média, Hírtv. M1, TV2 is arról fecseg-locsog néha, hogy a Krím elszakítása, annektálása megszállása, elszakítása.
És hagyjuk már végre el azt a süket dumát, hogy Oroszország az agresszor! Nem ők lőttek először! 

Gazdag László ny. egyetemi docens

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük