Cs. Szabó Béla: Deja vu… már megint

Jönnek az anarchisták megint sorba és sorba. Bújnak elő a sötétből az egyik azért üvölt, hogy munkahelyet teremtve beruháznak (akkumulátorgyár) és félti a levegőt, a vizet és a földet, a másik az állattartás lábnyomáért izgul és megpróbál tücsköt-bogarat megetetni velünk a szó szoros értelemben.
Az egyik „zöld anarchista” gyomorforgatóan ádázul üvöltözik a vélt igazáért egy közmeghallgatáson, a másik „zöld anarchista” a parlamentbe ócsárolja a kormányt, miközben a világvégét jósolja az urbanizációs környezet terhelés miatt.

De mi az igazság valójában! Persze részigazság minden állításban van, azonban ha a valós tényeket szembe állítjuk egymással, akkor szemet szúr a valódi igazság.
Nézzük a tényeket. Próbáljuk súlyozni a fenn álló problémát, mindegyiket a valóságnak megfelelően. Egészen biztos, hogy jelent bizonyos terhelést a környezet számára minden ipari tevékenység, amelyet az emberiség elkezdett és folyamatában művel is már évezredek óta.
Ez tény kérdés, ezt vitatni kár és teljesen felesleges is! Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy ezek az ipari tevékenységek mára olyan kifinomult technológiákat alkalmaznak, hogy ezek a környezeti terhelések az ezredére csökkentek az évezredek alatt.
De akkor hol a hiba? – szegezhetnék tőrként nekem a kérdést!
Hiszen látványosan, még a laikusoknak is feltűnő módon változnak, vagyis romlanak a környezeti hatások.

Nos, akkor beszéljünk a HIBÁRÓL, amely a környezeti viták során szinte teljesen rejtve marad, hiszen soha, de soha meg sem említik, nem dolgoznak ki rá teóriákat, vagy akár megoldási javaslatokat!
E sorok írója 1949-ben született és még jól emlékszem ifjú koromban az elhangzott számokra, amikor is a föld lakossága kb., 2,45-2,5 milliárd fő volt. Ha valakinek ez a szám nem mond semmit, akkor az nyugodtan hagyja abba az olvasást és inkább nyisson ki egy üveg bort és húzza le az egészet, mert valószínűleg az nagyobb élményt nyújt neki, mint a gondolkodás!
Ugyanis, a mai adatok szerint a föld lélekszáma több mint 8 milliárd fő és a számítások szerint 2040-45-re elérheti a 10 milliárdot is. Nos ha valaki azt állítja, hogy a fenti számok kevesebb terhelést jelentenek a világ környezetére, mint az a bizonyos akkumulátorgyár, vagy gyárak, akkor nézesse meg magát gyorsan egy orvossal, mert ott súlyos gond adódott, vagy adódik.

Most megkérem a kedves olvasót, hogy gondoljon vissza csak az elmúlt 15 évre mikor is tanakodtak arról, hogy miként lehetne a föld lélekszámát, – nemhogy csökkenteni – legalább szinten tartani!
Megmondom hányszor: 0 azaz NULLA szor!
Azt is megmondom miért. Mert ezzel nem lehet kormányt buktatni, nem lehet hőbörögni, és nem utolsósorban, nem lehet a szponzoroktól dollárokat összetarhálni, mert arra nem adnak pénzt.
Mert kell az igénytelen munkaerő a fejlett világba. Nem kell nekik a méregdrága fehér rasszból álló európai ember, aki szülni akar, akinek jogai vannak, akivel folyton bérharcokat kell folytatni és akik egy évben legalább egy hónap szabadsághoz ragaszkodnak. Neki olyan munkaerő kell akik igénytelenek!
Ez ilyen egyszerű. Senki nem tudja, hogy mi lesz a földdel, ha eléri a 10 milliárdot a népesség lélekszáma! De ez senkit nem érdekel. Még a zöld anarchista Schmuck Erzsébetet sem, sőt a hasonló szisztémában politizáló és szintén zöld anarchista Szabó Timeát sem!
Vagy feltették valaha is a parlamentben azt a kérdést, hogy: – Mit tett a kormány külpolitikai vonalon, akár az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a súlyosan túlszaporodott országokra miként lehetne hatni a születések valamilyen korlátozásában!?
Megmondom, nem tették fel a kérdést! Mert miért is tették volna fel?
Abból nem lehet balhét csinálni, azzal nem lehet a TV-ben szerepelni és nem lehet azt a bizonyos barna löttyöt folyamatosan keverni és keverni és keverni…!  

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük